Pero Puljiz

Pero Puljiz is vanaf 1991 architect bij de Cie. en vanaf 1998 partner. Hij heeft gestudeerd aan de Architectuur faculteit van Zagreb en het Berlage Instituut in Amsterdam. In 1995 won hij de tweede prijs bij de Prix de Rome voor stedenbouw en landschapsarchitectuur. Pero is een ervaren architect en is de drijvende kracht achter veel grote Nederlandse en internationale projecten.

Zijn sterk internationaal georiënteerde achtergrond maakte hem binnen Cie. tot initiator van Cie. international. 

Pero Puljiz is verantwoordelijk voor een veelheid aan complexe gebouwen en plannen waarbinnen zijn voornaamste aandacht uitgaat naar duurzame steden. Duurzame steden waarbij hij streeft naar een optimale balans tussen stedenbouw en architectuur. Pero is een gepassioneerd architect met de gave om door middel van snelle iconografische handschetsen zijn ideeën te communiceren met opdrachtgever, gebruikers of het ontwerpteam. 

Ervaring
Als architect en partner is Pero verantwoordelijk geweest voor meerdere succesvolle Nederlandse en internationale projecten voor de Cie. vanaf 1991. In de afgelopen twintig jaar heeft hij zich in het bijzonder ontwikkeld in het leiden van complexe stedenbouwkundige en architectonische processen. Daarbij hebben met name snelgroeiende steden in opkomende economieën zijn speciale aandacht. Zijn passie ligt in het ontwerpen van comfortabele woonomgevingen met betaalbare maar kwalitatief hoogwaardige woningbouw.

Pero Puljiz geeft wereldwijd regelmatig lezingen waarin de Nederlandse traditie in de stadsplanning van en de innovatie in de woningbouw regelmatig terugkerende onderwerpen zijn. 

Pero is als partner verantwoordelijk voor prominente projecten als het plan Vlasikha voor een nieuwe stad in de periferie van Moskou (2014).  

Tekeningen door Pero Puljiz.