White_1x1
White_1x1
White_1x1 White_1x1

Hoogste punt voor The Boutique Office

Met de transformatie van The Boutique Office heeft de Zuidas er straks een nieuw architectonisch pareltje bij. De verticale belijning van de gevel geeft het kantoorgebouw een chique uitstraling kenmerkend voor het zakelijk hart van Amsterdam. Niet alleen de uitstraling van het gebouw uit 1990 wordt volledig gemoderniseerd, The Boutique Office krijgt ook een markante Cradle2Cradle uitbreiding op het dak. Eind april 2017 wordt het hoogste punt bereikt.

Bovenop het bestaande gebouw is een spectaculaire glazen doos geplaatst. De twee verdiepingen tellende optopping is volledig Cradle2Cradle. De duurzame houtconstructie heeft minder gewicht en kan daardoor makkelijker worden gedragen door de bestaande constructie eronder. De houtconstructie blijft zichtbaar. Dat geeft aan de transparante ruimtes, die zich uitstekend lenen voor open werkgebieden, een stoere uitstraling.

Bij de uitbreidingen – een tweede uitbreiding is gedaan boven het bestaande naastgelegen parkeerterrein – is rekening gehouden met de omliggende panden, terwijl tegelijkertijd het maximale is gehaald uit de toegestane grenzen van het bestemmingsplan. De hoogte van de uitbouw is 13 meter en sluit naadloos aan bij de omliggende paviljoens. De glazenopbouw op het hoofdgebouw bereikt een hoogte van 20 meter.

Het lichte karakter dat de glazen opbouw aan het gebouw geeft, komt ook op andere plekken terug. De kleine ramen zijn vervangen door ramen die nagenoeg van vloer tot plafond reiken. Natuurlijk licht dringt binnen tot in het hart van het gebouw door de diverse vides die verdiepingen op elkaar aansluiten. Een van de vides geeft vanaf iedere verdieping uitzicht op de centrale hal, wat het sociale karakter van het kantoorgebouw versterkt. Ook het aantrekkelijke terras aan het water draagt eraan bij aan het makkelijker wordt elkaar te ontmoeten.

The Boutique Office is voorzien van high tech toepassingen en loopt daarmee direct voorop in de kantoormarkt. Integrale plafondeilanden regelen verkoeling, verwarming, akoestiek en verlichting en zijn voorzien van bGrid-sensoren. De sensoren stuur je aan met een speciale app op de mobiele telefoon, waarmee je bovendien ook ruimtes kunt reserveren.

Voor de nieuwe huurders staat het multi tenant pand een volledig eigen invulling toe. Met een open vloer, die flexibel is in te delen, goed verspreid sanitair en slim verdeelde technische voorzieningen. De oplevering is in begin 2018.